|
Arra kérek mindenkit aki itt jár, hogy finom ételek, illetve sütemények receptjeit írják meg nekem, a főoldalon levő email címemre, azt azután felteszem.Előre is köszönöm. 1.Gizus kedvenc pulykája
Hozzávalók: 45 dkg pulkya mell filé 30dkg gomba egy csomag füstőlt sajt egy kis csomag bacon szalonna egy doboz ananász karikák fél liter tej 4 gerezd fokhagyma legalább 5 féle fűszer, lehet fűszerkeverék is fahéj vegeta, só 1 pohár tejszín
Elkészítés:A pulyka szeleteket tejbe megáztatom, a fokhagyma gerezdekkel együtt, kb fél óráig. Közben a füszerekből,vegetából, és sok fahéjből vegyes keveréket készítek. A tejből kivett húsokat a fűszerkeverékbe jól behenpergetem. Majd veszek egy kivajazott jénai tálat, és hús, szalonna, füstölt sajt,...hús, szalonna stb, egymás mellé tele rakom a tálat. A tetejére, ráöntöm a tejszint és a felaprított gombákkal jól megszórom, Végűl a tetjét gazdagon telerakom ananász karikákkal. Hideg sütőbe rakom, és utána gyújtom meg a tüzet alatta.kb 40 perc alatt kész a fínom ünnepi ebéd. Holland krumplipürét ajánlok hozzá.
2.Gizi Néni Rongyos Húsa.
9évig éltem Édesapámmal úgy, hogy Ő agyvérzést lebírva, néha nagyon kinlódott az evéssel.Ennek egyik oka az is volt, hogy nem tudott rágni. Gizi néninek egyszer sírva meséltem.Hogy hiába főzök akármit nem tudja Édesapám megenni. "Te Gizike, csinálj neki Rongyos húst" Elrettenve néztem Gizi nénire.Mi az a rongyos hús valyon.Elmesélte, és Édesapám egyik kedvenc étele lett, mert vaj puhára készűl. Hozzávalók: Csont nélküli 8 szelett karaj 3zöld paprika 1 nagy fej vöröshagyma 1 nagy fej paradicsom 4 gerezd fokhagyma 1 pohár tejfől liszt,olaj só, bors,majoranna, kakukkfű,vegeta A hússzeleteket kikloffoljuk, párizsiasan panirozzuk, és néhány percig olajon megpiritjuk, de csak éppenhogy kapja meg a hús bundáját a forró olaj.Kiszedjük az olajból, az olajat leöntjük, és a húsokat meghintjük a fúszerekkel, ezután egymásra rakosgatjuk az edénybe.A zöldségeket felvagdosva rászórjuk, végűlannyi vizet öntünk rá, hogy teljesen elfedje, sőt, kicsit feljebb érjen a víz.Fedő alatt 40 percig pároljuk, majd tálaljuk.Holland krumplipürével, és uborkasalátával.
www.eletut.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!
|