Koren Gizella , magyar ingatlanközvetítő és képzőművész



Köszöntés
A Boldogság
Életemről,családomról
Chovan Loránt festőművész
II.János Pál Pápa levele a művészeknek
Hitem
Férjem:Peidl Ferenc
Szerelem
Lugi Emlékére
Utazásaim
Barátságok
Miller Lajos
Képzőművészet, és kiállításaim
Zene
Tiffany
Színházi évek
Magyar Televízió
Művirágkészítés
Makai Péter
Somogyi Miklósné, Gizi néni
ifj. Latabár Kálmán
Baranyi Ferenc
Kertész Iván
Varnusz Xaver
"Jót,Jobban"
Segítség a gyászban
Thanks Netherlands
Egy másik Gizi
Gasztronómia
Legujabb szerelmeim, a bocikák
Fórum
Galéria







Arra kérek mindenkit aki itt jár, hogy finom ételek, illetve sütemények receptjeit írják meg nekem, a főoldalon levő email címemre, azt azután felteszem.Előre is köszönöm.
 
1.Gizus  kedvenc pulykája

Hozzávalók:
45 dkg pulkya mell filé
30dkg gomba
egy csomag füstőlt sajt
egy kis csomag bacon szalonna
egy doboz ananász karikák
fél liter tej
4 gerezd fokhagyma
legalább 5 féle fűszer, lehet fűszerkeverék is
fahéj
vegeta, só
1 pohár tejszín

Elkészítés:A pulyka szeleteket tejbe megáztatom, a fokhagyma gerezdekkel együtt, kb fél óráig.
Közben a füszerekből,vegetából, és sok fahéjből vegyes keveréket készítek.
A tejből kivett húsokat a fűszerkeverékbe jól behenpergetem.
Majd veszek egy kivajazott jénai tálat, és hús, szalonna, füstölt sajt,...hús, szalonna stb, egymás mellé tele rakom a tálat.
A tetejére, ráöntöm a tejszint és a felaprított gombákkal jól megszórom, Végűl a tetjét gazdagon telerakom ananász karikákkal. Hideg sütőbe rakom, és utána gyújtom meg a tüzet alatta.kb 40 perc alatt kész a fínom ünnepi ebéd. Holland krumplipürét ajánlok hozzá.

2.Gizi Néni Rongyos Húsa.

9évig éltem Édesapámmal úgy, hogy Ő agyvérzést lebírva, néha nagyon kinlódott az evéssel.Ennek egyik oka az is volt, hogy nem tudott rágni. Gizi néninek egyszer sírva meséltem.Hogy hiába főzök akármit nem tudja Édesapám megenni.
"Te Gizike, csinálj neki Rongyos húst" Elrettenve néztem Gizi nénire.Mi az a rongyos hús valyon.Elmesélte, és Édesapám egyik kedvenc étele lett, mert vaj puhára készűl.
Hozzávalók:
Csont nélküli 8 szelett karaj
3zöld paprika
1 nagy fej vöröshagyma
1 nagy fej paradicsom
4 gerezd fokhagyma
1 pohár tejfől
liszt,olaj
só, bors,majoranna, kakukkfű,vegeta
A hússzeleteket kikloffoljuk, párizsiasan panirozzuk, és néhány percig olajon megpiritjuk, de csak éppenhogy kapja meg a hús bundáját a forró olaj.Kiszedjük az olajból, az olajat leöntjük, és  a húsokat meghintjük a fúszerekkel, ezután egymásra rakosgatjuk az edénybe.A zöldségeket felvagdosva rászórjuk, végűlannyi vizet öntünk rá, hogy teljesen elfedje, sőt, kicsit feljebb érjen a víz.Fedő alatt 40 percig pároljuk, majd tálaljuk.Holland krumplipürével, és uborkasalátával.







www.eletut.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!